Naša priča

Bogato poviješću Ograničeno tradicijom

U Memento Morisu prihvaćamo duboku povezanost između smrtnosti i uživanja u životnim radostima, kako odjekuje u istarskom krajoliku i njegovim vinogradima.

Naša vina izrađena su s pedantnom pažnjom, svaki gutljaj poziva vas da zagrli esenciju istarskog terroira i ljepotu prolaznih trenutaka života.

Inspirirani latinskom frazom "Memento Mori", što znači "Zapamti da moraš umrijeti", naša vina služe kao podsjetnik da treba iskoristiti sadašnjost i uživati u svakom gutljaju. Od vinograda do boce, poštujemo tradiciju istarske vinogradarstva, poštujući ritmove prirode i predanost onih koji se brinu o našim vinovim lozama.

Moris vareško

Vlasnik
Upoznajte Morisa Vareška, vizionara iza vinarije Memento Moris. Sa desetljećima iskustva u umjetnosti proizvodnje vina, Moris utjelovljuje duboku strast za stvaranje vina koja odražavaju suštinu istarskog terroira i tradicija.

Moris Vareško

Vlasnik
Njegovo putovanje u vinskoj industriji obilježeno je predanošću, inovacijama i neumornim stremljenjem ka izvrsnosti. Kao srce i duša Memento Morisa, Moris donosi bogatstvo znanja i stručnosti u svaku bocu, osiguravajući da svaki gutljaj ispriča priču o vremenu, mjestu i umijeću proizvodnje vina.

Vino je priča o uzbuđenju i strasti u čaši.

Vinski koncept
Smješteni u osunčanim brdima Istre, naši vinogradi koriste se jedinstvenim mikroklimatskim uvjetima i sastavom tla regije, dodajući prepoznatljiv karakter našim sortama Malvazije i Merlota. Bez obzira je li to svježa mineralnost naše Malvazije ili snažne, zemljane note našeg Merlota, svaka boca uhvati suštinu istarskog terroira i vinogradarske baštine.

Pozivamo vas da istražite našu kolekciju i otkrijete priče koje čekaju da budu otkrivene. Od intimnih okupljanja do veličanstvenih proslava, dopustite da vas Memento Moris prati na vašem putovanju kroz istarsku vinsku zemlju, podsjećajući vas da cijenite svaki gutljaj i zagrlite prolaznu ljepotu života.